Aston Martin zet Zagato nog wat aan het werk: Speedster en Shooting Brake

aston-martin-zagato-family

Het moet wel een unicum in autoland zijn, een coachbuilder die - op aanvraag van - bijna meer uitvoeringen van een model heeft dan de constructeur zelf. De Vanquish S, die ken je bij Aston Martin als coupé en cabrio, Zagato heeft daar haar eigen versies van en voegt er nog een Speedster en Shooting Brake aan toe.

Het Britse Aston Martin en Italiaanse Zagato zijn dikke vrienden. Want ongeveer elk model van AM heeft ooit een Zagato-afgeleide gekregen. Met de Vanquish S gaat het duo wel erg ver, want vanaf vandaag zijn er maar liefst 4 (!) afgeleiden van de coachbuilder. De Coupe en Volante kenden we al, tegenwoordig mag die laatste ook door het leven als Speedster. Beetje marketingtaal, want verschillend doet de Speedster enkel door de nacelle (achter de zetels). Het geeft de Speedster alvast een flitsender voorkomen.

aston-martin-zagato-speedster

Meteen ook de exclusieve knaap van de familie. Want waar alle varianten een oplage van 99 stuks kennen, is deze Speedster gelimiteerd tot 29 exemplaren. Uiteraard al uitverkocht.

Shooting heerlijkheid

Minder informatie hebben we over de tweede variant, een Shooting Brake. Al ken je als Autofan het recept wel. Neem een coupe, trek die coupélijn door tot achter en je krijgt een tweedeursstationwagen. Niet enkel geriefeljik maar ook nog eens bloedmooi. Het dak krijgt alvast glazen inlegstukken om het licht binnen te laten op het interieur dat met bronzen accenten is overtrokken.

aston-martin-zagato-shootingbrake

Jep, uit het kwartet Coupe, Volante, Speedster en Shooting Brake zouden we alvast weten welke te kiezen. Je zou al bijna vergeten dat Aston Martin ook een gewone DB11 heeft...

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
ikke 10:01
afbeelding van ikke

krijgen de speedster en de shooting brake dan de 5.2 turbo V12 van de DB11, want de coupé en de volante zijn gebaseerd op de Vanquish zonder turbo's?

Yvesw 10:16
afbeelding van Yvesw

Is gebaseerd op Vanquish S, dus met de 600 pk atmosferische V12. ;-)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws