De Zenos E10 'facelift' komt er aan

2016_zenos_z10_r_14

Begin dit jaar werd Britse sportwagenbouwer Zenos nog van het faillissement gered door AC Cars, later dit jaar mogen ze al een opgefriste versie van haar E10 tonen aan het grote publiek. Zenos wordt dus niet op een laag pitje gezet.

Met jaarlijkse verkopen die bijna op beide vingers kon tellen en hoge Britse werkkosten zag het er begin dit jaar over en out uit voor Zenos. Tot AC Cars de boel kwam redden. Die verhuisden de productie naar Zuid-Afrika en gunnen het team van Zenos met ex-werknemers van Caterham de kans om hun E10 op te frissen. Die poetsbeurt zullen we dan later dit jaar te zien krijgen en de eerste 25 stuks zullen een gelimiteerde editie-badge krijgen opgespeld.

De plannen bestaan uit een straffer remsysteem met beter koeling, nieuwe intercooler en een aangepast uitlaatsysteem. Zaken die er voor moeten zorgen dat de E10 het weer wat beter kan uitzingen op circuit. De 2-liter viercilinder met 250 pk zou mogelijks ook een upgrade krijgen, al draait het bij Zenos niet om de pk-cijfers, wel om de prestaties in de bochten. Eigenaars van een bestaande Zenos kunnen evenwel de update laten installeren, waardoor er niet al te veel uiterlijke wijzigingen zullen plaatsvinden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws