BMW 6 Reeks Coupé productie eindigde muisstil

bmw-6-series-coupe-facelift

Met stille trom is de productie van de coupé uit de 6 Reeks gestopt. In februari al, maar het nieuws raakte pas nu bekend.

Als je de 6-familie bij BMW bekijkt, dan maakt de Gran Coupé zowat de helft van alle verkopen uit. Hij wordt gevolgd door de 6 Reeks Cabrio en dan volgt pas de Coupé.

opvolger onduidelijk

Het is dan wat beter begrijpbaar dat de wagen die eind 2015 nog een facelift kreeg nu uit productie wordt genomen, voor de Gran Coupé en de Cabrio. Of er opvolging is in rechtstreekse lijn is niet duidelijk. We gaan er alvast van uit van niet, want BMW heeft laten uitschijnen dat ze een spirituele opvolger voor de BMW 850 willen gaan bouwen, bijna-productieklare prototypes zijn daar al van gespot. Maar misschien mag de 6 Reeks Coupé wel omgevormd worden tot opvolger van de 5 Reeks Gran Turismo, die recent ook uit de lijsten verdween. Bij BMW lijken ze duchtig te schrappen in het aanbod dezer dagen, want eerder verdween de Z4 ook al tot de komst van een opvolger.

bmw-M6-series-coupe-facelift

In Amerika is de wagen alvast uit het gamma verdwenen. Wie nog een BMW 6 Reeks Coupé wil bestellen, hoeft in België voorlopig niet te vrezen. De wagen staat nog in de catalogus, met een vanafprijs van 88.250 euro voor de 640i Coupé. Maar als we eerlijk zijn, zouden we toch de Gran Coupé voor onze deur parkeren.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 14:26
afbeelding van Techno Patat

Die valt daar een beetje tussenin! Duurder en groter dan de E-coupé, die eigenlijk op het platform van de C-coupé staat. En kleiner en goedkoper dan de S-coupé! Ik denk dat Lexus nog een grote 2-deurs coupé heeft maar verder is het redelijk eenzaam in die klasse!

Ot: de 6 gran tourer is veel knapper dan de coupé ook, en ik ben er ook niet rouwig om dat de 5gt uit het gamma ligt eigenlijk :D!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws