Hyundai neemt patent op vleugeldeuren

hyundai-gullwingdoor_02

Hyundai heeft een patent op haar naam van een 'vleugeldeur'. Met een twist. Want in die vleugeldeur zit ook een schuifdeur. Het beste van beide werelden zeg maar.

De vleugeldeuren, sinds de Mercedes 300SL mythisch en met de SLS AMG even terug opgerakeld. Echter heeft Tesla er blijkbaar voor gezorgd dat de - laat ons eerlijk zijn - onhandige deuren weer helemaal in trek zijn, dankzij de Model X. Zo was er op het autosalon van New York de Lincoln Navigator met vleugeldeuren en is er nu een patent van Hyundai boven water gekomen.

Hoewel de vleugeldeuren op de Lincoln vooral dienden om het interieur extra in de spotlight te zetten (het was tenslotte een concept), lijkt het dat Hyundai toch verdere plannen heeft met haar vliegende deurtjes. Het patent toont namelijk een 'Gull Wing Door' met een schuifdeur erin verwerkt op een busje. Simpel uitgelegd: in een smalle parking stap je vanachter uit met de schuifdeuren, bij het inladen aan een Ikea zwaai je de vleugeldeur open.

 hyundai-gullwingdoor

Als de Zuid-Koreanen er in slagen om dit te laten functioneren - gezien het gewicht van zo'n constructie - kan het wel eens een uiterst pientere uitvinding worden. Het patent kan je HIER bekijken.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
BePa 09:02
afbeelding van BePa

Zo'n beetje zoals de kermis- en marktwagens, maar dan met schuifdeur.
Ik ben vooral gecharmeerd van de heerlijk naïeve tekening... (ik denk dat het houten wieltjes zijn).

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws