Lincoln Contintal neemt loopje met deurgreep (2016)

lincoln-continental-2016_01

Lincoln bewijst met de nieuwe Continental dat Amerikanen meer kunnen dat enkel noestige pick-ups bouwen. Want de luxesedan pakt uit best wel fraaie lijnen en deugrepen die zelfs Tesla jaloers maken.

Nissan GT-R, Tesla Model S en de Jaguar F-Type; drie voorbeelden van auto's die een loopje nemen met het gangbare design van een deurgreep. Echter kunnen ze niet opboksen tegen wat Lincoln net op de markt heeft gebracht. De nieuwe Continental herbergt de deurgrepen namelijk in de sierstrook van de ramen. Uniek, een beetje raar en op het zich wat breekbaar. Al zorgt het wel voor een cleane flank die goed past bij de rest van het exterieur.

 lincoln-continental-2016

Binnenin krijgen Amerikanen standaard verwarmde en gekoelde voorstoelen, Active Noise Control en gelaagd glas om buitengeluiden tot een minimum te beperken. Hout en leder krijgen dan weer vrij spel over dashboard, deuren en middenconsole. Motorisch geen viercilinder, wel een nieuwe 3.0-liter V6. Met twee turbo's weliswaar. Waardoor het blok goed is voor 400 pk en 540 Nm koppel. Misschien wel genoeg om die gekke deurgrepen er af te lagen vliegen...

 lincoln-continental-2016
 lincoln-continental-2016

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws