Geely Bo Yue is verrekt knappe SUV voor Chinese markt

geely-bo-yue_02

Geely, moederbedrijf van Volvo, maakt onder eigen vlag natuurlijk ook wagens voor eigen markt. Deze Bo Yue is hun laatste creatie. En hoewel de naam geen koppen doet rollen, kan het uiterlijk dat wel eens doen. Want deze SUV ziet er er verrekt aardig uit.

Laten we eerst even terug focussen op die naam, die werd namelijk via een online competitie gekozen via stemming door zo'n 1.26 miljoen fans van het merk. Geely voegt daar meteen aan toe dat ze nog geen Engelse naam hebben gekozen. Al moeten we in alle eerlijkheid zeggen dat (Yeah) Bo Yue best Engelstalig klinkt.

Het uiterlijk, dat pakt uit met Europees aandoende lijnen. Met een fijngeknepen achtersteven, stevige uitlaten en uitgehouwen flanken. Een frontaal beeld laat het merk nog niet vrij, al zien we - via het beeld bovenaf - dat 'ie de typerende grille van Geely zal erven. Voor het Chinese merk zelf is het een wagen die vooral op technologisch vlak moet kunnen meespelen met de grote jongens. Zo maakt Geely alvast gewag van Apple CarPlay. Een lancering in Europa moet je trouwens niet verwachten.

geely-bo-yue
geely-bo-yue

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws