Mercedes frist B-, CLA-, en GLA-Klasse op met nieuwe tech en motoren (2015)

merc-b-klasse

In navolging van de A-Klasse facelift krijgen ook de CLA Shooting Brake, GLA en B-Klasse wat aandacht van Mercedes. Het resultaat zijn nieuwe motoren onder de kap, nieuwe technologie in de cabine en één nieuwe lakkleur.

Om te beginnen kan je voortaan het triootje uitrusten met een adaptieve demping. Die pas je dan samen met de gasrespons en stuurgevoel aan via de de Dynamic Select-knop. De GLA krijgt er nog een 'Off-road' optie bij via die Dynamic Select. Apple CarPlay en MirrorLink wordt ook beschikbaar begin volgend jaar op het groepje.

Zoomen we wat in per model, dan valt op dat vooral de motoren een update krijgen. Zo krijgt de B-Klasse een nieuwe instapper (B 160) met 102 pk en 180 Nm. Goed voor een normverbruik van 5,4l/100 km en een CO2-uitstoot van 125 g/km. Groener wordt het met de B 180 d BlueEFFICIENCY. Daar zorgt een 1.5-liter diesel voor 109 pk, 260 Nm, een normverbruik van 3,6l/100 km en een CO2-uitstoot van 94 g/km.

Meer kracht voortaan met handbak

Richten we onze blik op de CLA-familie, dan zien we dat de Shooting Brake-variant drie nieuwe versies krijgt in de vorm van de CLA 180 d, CLA 200 d 4MATIC en CLA 220 d 4MATIC. In een notendop: Een nieuwe instapper en meer opties voor mensen die 4MATIC-vierwielaandrijving willen.

De CLA 250 Sport doet het voortaan met 218 pk (voordien 211) én kan op aanvraag worden uitgerust met een handbak. Standaard krijg je namelijk een automaat met 7 trappen.

GLA krijgt groeischerm

Die 7 pk die ze uit de CLA 250 Sport haalden, vonden ze blijkbaar ook in de GLA 220 d. Want die variant levert voortaan 177 pk (vroeger 170 pk). Verder kan je de GLA uitrusten met een groter schermpje (7-duim) met de laatste generatie van Mercedes' infotainmentsysteem.

Tenslotte krijgen zowel de B-Klasse als de GLA een nieuwe lakkleur: elbaite green metallic

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws