Officieel: Porsche Boxster heeft weer Spyder-variant

porsche-boxster-spyder-2015-01

Op het salon van New York laat Porsche vandaag deze Boxster Spyder zien. Die steekt een model als de Cayman GT4 naar de kroon als de sportiefste kleine Porsche, aangezien hij slechts 10 pk minder voortbrengt dan die GT4, van wie hij overigens de voor- en achterpartij overneemt.

Pk's zijn natuurlijk niet alles en daarom blijft de GT4 bovenaan het gamma staan, al doet dat niks af aan de rijkwaliteiten van deze Spyder-versie van de Boxster.

knipoog

De Boxster Spyder is er dus eentje met een speciaal stoffen dakje. Wanneer je dat neerhaalt, komen twee bulten tevoorschijn, verwijzingen naar de 718 uit 1960, al had die maar één bult net achter de bestuurder. Het dak ontgrendelen doe je met de hand, al de rest gebeurt elektrisch, in tegenstelling tot eerdere Spyder-varianten. Porsche neemt de architectuur van de 911 Targa over voor het wegklappen van het dak en laat bijna de hele achterkant openscharnieren.

porsche-boxster-spyder-2015

Optioneel zijn de airco en een geluidssysteem. Die opties zijn gratis, maar voegen wel extra gewicht toe aan je Spyder, vandaar de keuze van Porsche om ze in de basisversie weg te laten.

geen automaatje

Porsche haalt 375 pk uit de 3.8 zescilinder en laat de Boxster Spyder in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u rijden, zijn topsnelheid ligt op 290 km/u. Bij een rustige rijstijl haal je volgens Porsche 9,9 l/100 km. Een domper op deze dag is het nieuws dat de Boxster alleen met handbak wordt afgeleverd, net als de Cayman GT4.

porsche-boxster-spyder-2015

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws