Aston Martin klaagt Fisker aan voor Thunderbolt

fisker-thunderbolt_04

Begin deze maand toonde Henrik Fisker ons de Thunderbolt, een heerlijk gelijnde coupé gebaseerd op de Vanquish. Bij Aston Martin kunnen ze niet helemaal lachen met die creatie zonder hun goedkeuring. Pittig detail: Fisker was vroeger de hoofddesigner bij het Britse merk.

Hij creëerde de DB9 en de V8 Vantage voor Aston Martin, twee wagens die tot de dag van vandaag over heerlijke lijnen beschikken. Je zou dus ook verwachten dat Aston Martin vereerd was toen Fisker besloot om een coupé te ontwerpen gebaseerd op de Vanquish. Niet dus, want het merk spreekt van een onacceptabele creatie waarmee hij profiteert van het succes van Aston Martin. Ouch.

Vooral het feit dat Fisker daadwerkelijk exemplaren voor klanten wilt maken zonder goedkeuring van de Britten schiet in het verkeerde keelgat bij Aston Martin. Rechterlijke stappen zijn dan ook ondernomen. Tenslotte schoppen ze bij AM ietwat na door te zeggen dat de donorwagen voor de Thunderbolt een oudere DB9 in plaats van een Vanquish.

fisker-thunderbolt_

De vraag is echter: waar trek je de grens? Want tuners mogen tenslotte ook bodykits maken voor bijna alle wagens. Vinden jullie dat Fisker het recht moet hebben om de Thunderbolt te maken?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws