Volkswagen Golf Alltrack wil beste van drie werelden

volkswagen-golf-alltrack-2014_01

Het Golf-aanbod breidt nog maar eens uit, ditmaal met de Golf Alltrack. Geen CrossGolfgedoe voor deze wagen, de naam zegt het zelf, hij gaat all the way, 4Motion incluis. Hij werd ontwikkeld op basis van de Golf Variant.

De Golf Variant is echter niets, vergeleken bij dit stoere broertje. Deze Golf Alltrack wil, net als de inmiddels uit productie zijnde Passat Alltrack, de kopers van stoere crossovers verleiden tot het budgetair beter bereikbare segment. Volkswagen positioneert deze Golf Alltrack dan ook tussen de Variant en de Tiguan, al krijgt hij op die manier zelfs iets van de Sportsvan. Hij staat 20 mm hoger dan de Golf Variant en ten opzichte van dat model krijgt hij ook extra plastic en aluminium beschermonderdelen aan de onderkant van het koetswerk.

altijd 4Motion

Alle versies van de Golf Alltrack worden standaard geleverd met 4Motion vierwielaandrijving. Volkswagen biedt een 1.8 TSI benzinemotor aan met 180 pk - een motorversie die je verder nergens in het Golf-aanbod terugvindt - en heeft ook drie dieselaandrijvingen beschikbaar. De 1.6 TDI krijgt 110 pk, de dikkere 2.0 TDI krijgt 150 pk of zelfs 180 pk, bijna zoveel als in de Golf GTD.

volkswagen-golf-alltrack-2014

De presentatie van de Golf Alltrack is voorzien voor volgende week op het salon van Parijs, midden 2015 zal hij bij de dealers staan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws