Dit is de Chevrolet Corvette Z06 Convertible

Chevrolet Corvette Z06 convertible

Voor het eerst krijgt de Corvette Z06 een officiële variant zonder dak. En ondanks de goede wil van Chevrolet om het doek er pas op het autosalon van New York af te trekken, lekten de eerste officiële beelden al uit. Geen geheimen meer dus. Dit is de Corvette Z06 Convertible.

Een Amerikaan kan tegen een stootje. Dat bewijzen ze elke dag op het internet met hun stomme stoten. Maar een Corvette Z06 met supercharger en zonder dak, ze krijgen er haast een hartaanval van.

geschiedenis

Want het is voor het eerst in de geschiedenis van de officiële Z06 reeks dat Chevrolet een cabrio-variant voorziet.

Maar veel meer dan het verwijderen van het dak hebben ze niet te melden op het salon van New York.

Chevrolet Corvette Z06 convertible

onveranderd gewicht

Onder de kap blijft dezelfde 6.2 liter LT4 V8 schuilen met 625 pk en 875 Nm, dat blok wordt overigens gekoppeld aan een zeventraps manuele versnellingsbak of achttraps automaat. Wat ze wel knap geflikt hebben, is dat ze het gewicht van de cabrio gelijk hebben gekregen aan dat van de eerder gelanceerde coupé. Nog straffer is dat deze cabrio twintig procent stijver is dan de vorige generatie Z06 - die er dus enkel als coupé was.

Chevrolet Corvette Z06 convertible

Heel wat Amerikanen die dus niet opgezet zijn met deze evolutie. Maar wie veel kracht wil voor quasi geen geld, die kan zijn glimlach al lang niet meer verbergen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Sigaret 21:50
afbeelding van Sigaret

Mag direct afgeleverd worden. Wat een prachtige wagen!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws