McLaren 12C moet plaats maken voor 650S

mclaren 12c spider

Na de lancering van de McLaren 650S leek de bestaansreden van de 12C wat overbodig. Terecht, zo blijkt nu, want McLaren maakte officieel bekend te stoppen met de productie van de 12C.

Bij de lancering van de 650S vroeg iedereen zich af wat de meerwaarde van het model was in het gamma van McLaren. Vandaag blijkt dat de 650S in feite een facelift van de 12C is met een andere naam.

De bekendmaking gebeurde met het versturen van een brief naar alle 12C-eigenaars. In die brief werd hen het nieuws meegedeeld. Ze kwamen daardoor ook te weten dat hen een Technology Upgrade werd aangeboden vanaf juni. Dat pack brengt de 12c naar het niveau van de 650S met een nieuwe vleugel achteraan en Drag Reduction System die de aerodynamica verbetert bij hoge snelheden. Daarnaast krijg je ook het nieuwe IRIS Android infotainmentsysteem. De DAB radio en achteruitkijkcamera worden optioneel aangeboden tegen een lagere prijs.

McLaren laat ook even weten dat de 650S dermate goed gaat, dat de eerste zes maanden productie nu al volgeboekt zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 14:59
afbeelding van Techno Patat

*valt compleet uit de lucht* Mahow zeg, ge meent et?

Eigenlijk jammer, ik begon hem net goed te kunnen waarderen! Tot op het punt zelfs dat 458, SLS of 12c al een lastige vraag geworden was! Ik keek dan uit naar een 'black serieske' van McLaren! Maar dat is er dus gekomen in de mini P1 versie :(!

Die tech update, is dat inclusief vleugel en alles gratis? Of is de software voor de vleugel (met drs) gratis? Wel leuk dat ze dat doen, net als de eerste update naar 625pk! Krijg je ook eens iets nieuws :-)!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws