Nissan Qashqai is officieel

New-Nissan-Qashqai-2013

Na meer dan 2 miljoen exemplaren van de eerste generatie Qashqai stelt Nissan de tweede generatie Qashqai voor. Die oogt een pak frisser en komt voortaan enkel als vijfzitter op de markt.

De eerste generatie Qashqai was een home run voor Nissan, meer dan 2 miljoen exemplaren werden verkocht sinds 2007; in België alleen al 44.340 exemplaren. Met de introductie werd een heel nieuwe weg ingeslagen in de autowereld, zowat alle constructeurs zijn tegenwoordig gevolgd, zodat Nissan nu moet uitpakken met een stevige tweede generatie.

modern en toch bekend

Die tweede generatie wordt dus frisser en krijgt de nodige LED-lampjes mee in de koplampen. De overige lijnen leunen dicht aan bij de eerder gepresenteerde X-Trail, die de zevenzitsversie van de Qashqai wordt. Er komt dus geen Qashqai+2 meer. Onder de kap komt de bekende 1.5 dCi 110 pk en een nieuwere 1.6 dCi 130 pk. Voor de benzinemotoren rekent Nissan op een 1.2 turbomotor met 115 pk. Klinkt bekend, zeg je? Dat kan, want Renault gebruikt dezelfde motoren al een tijdje.

New-Nissan-Qashqai-2013
New-Nissan-Qashqai-2013

** Onze rij-impressie kan je hier lezen!**

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Wim 16:22
afbeelding van Wim

vooral het interieur had een nieuwe look nodig, zeker geslaagd!

Eyal 21:48
afbeelding van Eyal

Van profiel moet ik meteen denken aan de vorig X3... Vooral te wijten aan de achterste zijruit :-)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws