30 miljoenste Golf van de band gerold

Volkswagen Golf

30 miljoen wagens bouwen op net geen veertig jaar tijd. Vele merken dromen van zo'n cijfers. Volkswagen haalt dit cijfer gewoon met 1 model. De wagen voor het volk is en blijft immens populair.

Op 14 juni van dit jaar rolde het feestmodel van de band in Wolfsburg. Het 30 miljoenste model van de Golf is - toevallig - een TDI BlueMotion (je weet wel, de zuinigste Golf ooit gemaakt). Geen grijze trouwens. Wel een grijs model met een tintje blauw. Het mag al eens gewaagd zijn.

Volkswagen had 39 jaar nodig om 30 miljoen modellen te bouwen van hun Golf. Origineel gebouwd als opvolger van de Beetle, kon VW enkel maar dromen dat de Golf hetzelfde succesverhaal zou kennen. Een droom die uitgekomen is zo blijkt. De Duitsers wijten dit vooral aan het constant innoveren. Denk maar aan de voorwielaandrijving, ESP, compacte dieselmotoren, DSG-versnellingsbak, etc...

Wij denken dat het vooral aan de cultstatus ligt die bereikt werd met de Golf GTI. De Golf is dan ook niets anders dan een wagen voor het volk. Voor jong (GTI), tot oud (Golf Plus), over jonge gezinnen (Golf variant), naar dames met een midlifecrisis (Golf Cabrio).

Daarom zetten we even alle "saaie grijze muis moppen" opzij om jullie te feliciteren Volkswagen. Gefeliciteerd.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws