Al 20.000 hipsters kochten een Opel Adam + OPC versie op komst?

Adam OPC Render

De Opel ADAM doet het goed, dat wist de PR van Opel ons al te vertellen op het Autosalon van Brussel. Nu komen ze ook naar buiten met cijfers. Opel ontving maar liefst 20.000 bestellingen sinds oktober vorig jaar. Maar hoe zit het met de OPC?

De ADAM slaat duidelijk aan bij het publiek. Hoewel initieel met gefronste wenkbrauwen werd gekeken naar de Fiat 500 killer moeten de grootste negatievelingen hun wenkbrauwen terug laten zakken. Dat is goed nieuws voor Opel want elke kink in de kabel is reden genoeg om moederbedrijf GM in het harnas te jagen (lees: op ontslagronde te sturen).

In België zijn intussen 160 bestellingen geplaatst en worden 450 ADAM's verspreid over het dealernet. Tijdens het salon werden nog eens 1.000 offertes opgemaakt die als alles goed loopt door de dealers worden omgezet in bestellingen, aldus de persverantwoordelijken.

Hoewel de ADAM personaliseerbaar is ware het een doos legoblokjes, kijken de meeste pertrolheads - en stiekeme fans van vrouwenauto's on steroids - toch reikhalzend uit naar een variant met meer "oomph". Momenteel is de topmotorisatie een 1.4 benzine met 100pk. Niet magertjes, maar volle melk is toch altijd lekkerder dan halfvolle melk.

In de Opel Cascade levert deze 1.4 namelijk 140pk. Technisch is het dus mogelijk om een OPC variant van +140pk te lepelen in de ADAM die het leven van de Abarth 500 zuur (om in de melksector te blijven) kan maken. Al houdt Opel de lippen stijf op elkaar.

Wij staan alleszins al te popelen... Dus kom op Opel, doe eens gek!

Update: Opc-variant komt er, maar zal niet OPC heten

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Carlos 18:46
afbeelding van Carlos

Een OPC model zou wel mooi zijn. Ben benieuwd of het er effectief komt.

Yvesw 19:26
afbeelding van Yvesw

@Carlos: Al wat wij kunnen zeggen is dat je de komende weken best trouw Autofans blijft volgen ;-)

Carlos 11:53
afbeelding van Carlos

Dat doen we nu al en zullen het blijven doen :D

Yvesw 12:12
afbeelding van Yvesw

@Kevin: Tussen de lijnen valt er altijd veel info te rapen ;-) Al weten we evenveel als u, maar dan mss net iets meer...

@Carlos: Dat hoor ik graag :-) Ik word er bijna sentimenteel van ;-)

Carlos 13:05
afbeelding van Carlos

;-)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws