Krijgt goedkope EV van Volkswagen Renault-genen?

Renault Twingo Prototype 2023

Volkswagen wil een elektrische auto onder de 20.000 euro, en het is niet alleen. Ook Renault mikt namelijk op precies dezelfde prijsklasse met zijn volgende Twingo. Allebei willen ze er de goedkope, Chinese EV’s mee gaan beconcurreren en blijkbaar willen ze daarvoor zelfs gaan samenwerken.

Een paar weken geleden toverde Renault een hemelsbrede glimlach op ons aller tronie met de onthulling van de Twingo Prototype. Deed die dat namelijk niet met zijn schattige retrodesign, dan was het misschien wel zijn prijskaartje dat je vrolijk maakte. Zo beloven de Fransen dat de basis-Twingo minder dan 20.000 euro zal gaan kosten, en dat terwijl het autootje enkel in zuiver elektrische vorm op de markt komt… Een mooi vooruitzicht dus, en dat is ook concurrent Volkswagen niet ontgaan.

De ideale partner?

Het Duitse Handelsblatt heeft namelijk van een bron binnen Volkswagen vernomen dat het merk met verschillende concurrenten het gesprek is aangegaan omtrent een samenwerking. De naam die daarin het vaakst naar boven komt is die van Renault, waar Volkswagen vooral samen goedkope EV’s mee wil gaan ontwikkelen. Volgens Handelsblatt gaat het nog om vroege gesprekken dus een concrete samenwerking staat nog niet in steen gegrift… Maar helemaal onlogisch zou het niet zijn.

Volkswagen ID. Life 2023

Renault heeft namelijk net een nagelnieuwe afdeling uit de grond gestampt — Ampère — die zich specifiek wil gaan toeleggen op de ontwikkeling van elektrische platformen. Aan de andere kant van de grens worstelt Volkswagen om zijn huidige EV’s rendabel te maken en raakt de ontwikkeling van zijn nieuwe generatie EV's maar niet van de grond. Bovendien wil Renault zijn elektrische, 20.000 euro kostende Twingo in 2026 op de markt brengen en in precies datzelfde jaar belooft Volkswagen een A-segmenter op stroom van hoogstens 20.000 euro. Voor de Duitsers lijkt Renault dus niets minder dan de ideale partner om mee in zee te gaan… Rest enkel nog de vraag: wat heeft Renault ermee te winnen?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws