Verkast designer Frank Stephenson terug naar MINI?

Frank-Stephenson-mini

Momenteel maakt designer Frank Stephenson het goede weer bij McLaren, in het verleden was hij verantwoordelijk voor de eerste generatie MINI onder BMW-vlag. Een terugkeer naar zijn MINI-roots gaat rond in de geruchtengang en dat zou wel eens goed nieuws voor MINI kunnen zijn.

Vraag het elke liefhebber van de 21e eeuw-MINI, de eerste generatie was de meest pure. Zowel op designvlak als qua dimensies. En dat hebben we te danken aan Frank Stephenson, de designer die de zware taak kreeg om MINI terug leven in te blazen. Dat was zo succesvol dat hij in 2001 werd opgepikt door Fiat en Ferrari om de - eveneens succesvolle - Fiat 500 en Ferrari F430 te pennen. Wat later verkaste de man richting McLaren om de sportwagens vorm te geven van het Britse merk.

Om maar te zeggen dat Stephenson geen one hit wonder is.

Meer nog, de man is één van de grootste haters van de nieuwe generaties MINI die zijn origineel opvolgden en noemt de Countryman een verkrachting van het merk (in iets mooiere woorden weliswaar). Goed nieuws echter voor Stephenson, want Anders Warming, de designer die MINI naar de vaantjes hielp - volgens Stephenson - is verkast naar Borgward. Waardoor er een plaatsje vrij is als hoofddesigner voor MINI. Een plaatsje dat hopelijk opvulling krijgt van de OG in MINI-land.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws