Fiat Punto wordt Argo?

fiat-argo-name

Met twaalf jaar op de klok zijn de gloriedagen van de Punto al een tijd uitgezongen. De Braziliaanse tak van Fiat plaagt alvast met de Argo, een premium hatchback. Punto aan een nieuwe naam?

Na de Tipo wordt de nieuwe generatie Punto het grote strijdwapen in de wederkeer van Fiat op de markt. Want lange tijd teerde het merk vooral op de 500. De Punto, die rolt in het segment van de Opel Corsa en Renault Clio zou daarbij wel eens een nieuwe badge op de koffer krijgen. Dat gerucht ontstaat alleszins nadat de Braziliaanse afdeling van Fiat plaagt met de Argo, een premium hatchback met moderne technologie.

Dat Argo de nieuwe naam voor de Punto is dan wel een marktspecifiek geval, dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Wat we wel weten is dat 'ie komt. Waardoor het huidige kranig oudje eindelijk aflossing krijgt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Sander Vranckx 13:32
afbeelding van Sander Vranckx

dat werd hoog, hoog tijd, onbegrijpelijk dat Fiat dit segment uit handen gegeven heeft. Zo'n traditie en knappe cijfers, de Fiat 127, de Uno, Punto,... waar was Fiat toch mee bezig?

98346 22:58
afbeelding van 98346

Lijkt m.i. te veel op de Aygo van Toyota

koentje1964 11:14
afbeelding van koentje1964

Fiat grijpt al een tijd terug naar retro-classics en hun benamingen (500 - 124 Spider - Tipo). Waarom werd hier niet gedacht aan de geweldige Ritmo??? Bekt toch veel beter dan Argo en zeg nu zelf: de Ritmo Abarth was vroeger een echte Golf GTI-rivaal/belager! Of zou iemand de voorkeur geven aan een Argo Abarth......???

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws