"Audi gaat opnieuw een RS4 sedan bouwen"

audi-rs4-sedan-uk-spec-2005-2007-3

Volgens Britse media heeft Audi bevestigd opnieuw een sedan én break variant te bouwen van haar RS4. Vandaag is enkel de break versie te koop.

Mercedes, BMW en Audi hebben duidelijk alle drie een ander idee over welk type nu het belangrijkst is als ultieme variant. De ene maakt enkel een sedan, de andere enkel de break en nog een andere doet ze gewoon allebei. Audi was tot vandaag de constructeur die vond dat iedereen die een RS4 wou, altijd een sedan wou kopen. Niet dus. Dat hebben ze in de ivoren toren nu ook door, dus komt de RS4 er opnieuw als sedan. Of toch als we de Britse geruchten mogen geloven.

Audi presenteerde onlangs haar nieuwe generatie A4. Verwacht wordt dat de S4 mee op het autosalon in Frankfurt zal staan, een RS4 is voor nadien. We verwachten het autosalon van Genève. Hoe de RS4 break er zou kunnen uitzien, dachten we hier al eens uit.

Onder de kap van de RS4 zal er geen V8 meer schuilen. Die moet plaats maken voor een V6 met e-turbo technologie. Dat laatste moet ervoor zorgen dat de push er sneller in komt. Geen pk-monster dus, maar wel een snelle auto. Hij zou volgens Audi sneller zijn de vorige generatie, dankzij de nieuwe technologie en lichter gewicht. De huidige generatie doet de sprint naar 100 km/u in 4,7 seconden.

Of de Audi RS4 sedan ook op Europese bodem opnieuw beschikbaar wordt, is allemaal onduidelijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 17:10
afbeelding van Carlos

Als deze er komt, zal het waarschijnlijk voor de VS zijn. Daar zijn sedans veel geliefder dan breaks. Er was zelfs een klein gerucht dat ze enkel voor de Amerikaanse markt een RS3 sedan zouden uitbrengen.
It keeps spinning around :-p

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws