Volkswagen XL1 enkel via leasing?

Volkswagen XL1

Volkswagen Amerika hintte aan AutoblogGreen dat het vooral van plan is om de XL1 aan te bieden op de leasingmarkt. De hyperzuinige wagen die in een beperkte oplage van 250 stuks gaat gebouwd worden begint meer en meer op een proefproject van Volkswagen te lijken.

Met een beperkte oplage van 250 stuks konden we al op voorhand afleiden dat Volkswagen de XL1 vooral wou gebruiken als proeftuin. Het gerucht dat hij enkele geleased kan worden versterkt deze gedachte alleen maar.

VW is waarschijnlijk van plan om de 250 wagens aan een hoop klanten te leasen (lees: proefkonijnen), waarna die na X-aantal jaar de wagens moeten teruggeven zodat VW ze van top tot teen kan onderzoeken.

Volkswagen XL1

Spijtig, want wij waren danig onder de indruk van de XL1 op het autosalon van Genève. Met een 0,8 tweecilinder TDI- en een elektromotor moet de 795 kg zware XL1 gemiddeld zo'n 0,9 liter gaan verbruiken. Absurd getal waarvan de haalbaarheid ook soms twijfelachtig is.

De XL1 had alles in zich om een nieuw nichesegment te worden binnen autowereld. De productieprijs - en bij uitbreiding verkoopprijs - zal echter zo hoog zijn uitgevallen dat ze verplicht moeten leasen (lees: anders zou niemand hem toch kopen).

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 13:34
afbeelding van Wim

niemand durft al zo iets op de markt brengen, al zijn er waarschijnlijk veel redenen(druk van buitenaf, wetgeving spiegels,...) om het nu nog niet te doen, hopelijk maken ze er een stuk meer dan 250

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws