Vijf redenen om mee te rijden met de Antwerp Classic & GT Tour volgende maand

Antwerp Classic & GT Tour 2023

Heb je een oldtimer of ander exclusief gerief op stal, en nog geen plannen op 6 of 7 mei? Dan weten wij hoe je die leegte in je agenda kan opvullen, want op die dagen vindt de Antwerp Classic & GT Tour twee keer plaats. Dit is waarom je erbij moet zijn!

Het weekend van 6 en 7 mei staat in het teken van de oldtimer bij Autofans, want dan vindt het Antwerp Classic Car Event plaats. Daar verzamelen jaarlijks zo’n 10.000 bezoekers om de mooiste klassiekers en supercars te bekijken, maar de kans bestaat natuurlijk dat je zelf zo’n klassieker of supercar in de garage hebt staan. In dat geval hebben we een nog beter idee, want dan kan je deelnemen aan één van de ritten van de Antwerp Classic & GT Tour. Hieronder vind je alvast een vijfdelig voorsmaakje.

Dwars door de Kempen

Rondrijden met klassiek of ander exclusief gerief is leuk, maar niet even leuk als dat doen in groep en in de juiste setting. Daarom stippelde de organisatie van de Antwerp Classic & GT Tour opnieuw een mooie route voor je uit, die deze keer vertrekt in Brasschaat en van daaruit de Kempen gaat opzoeken. Om op het juiste pad te blijven krijg je een roadbook mee, die de weg beschrijft via het bol-pijlsysteem.

Jonge en oude automobielen

Verwacht natuurlijk een grote opkomst van oldtimers, maar dat zijn niet de enige auto’s die welkom zijn op de Antwerp Classic & GT Tour. Zoals de naam al doet vermoeden, worden de ritten gereden in twee groepen: die van de classic cars en die van de GT’s. In de eerste groep zijn alle auto’s tot bouwjaar 1992 welkom terwijl je in de tweede groep mag rekenen op allerhande moderner geschut, zolang het maar exclusief is!

Antwerp Classic & GT Tour 2023

2 ritten, twee kansen

Is je agenda op één van de twee dagen niet leeg? Dan hoeft dat geen probleem te zijn, want de Antwerp Classic & GT Tour wordt gewoon twee keer gereden in één weekend. Zo kan je kiezen of je het liefste deelneemt aan de rit op zaterdag of aan die op zondag, terwijl de route gewoon ongewijzigd blijft.

Drank en spijs inbegrepen

Twijfel je toch tussen de twee dagen? Dan kan de catering je misschien overtuigen, want op zaterdag is er na afloop van de rit een gezellige barbecue voorzien. Daar kan je zelfs plekjes bijboeken voor vrienden of familie, maar geen nood indien je op zaterdag toch niet kunt. De rest van het culinaire programma is namelijk ook gewoon op zondag voorzien, van ontbijt voor vertrek tot lunch in een exclusieve golfclub.

Antwerp Classic Car Event 2023

ACCE als afsluiter

De tours zijn op beide dagen perfect te combineren met een bezoekje aan het Antwerp Classic Car Event, want de ritten vertrekken en komen aan in het Park van Brasschaat. Daar is er gedurende hetzelfde weekend 20.000 vierkante meter ruimte vrijgemaakt om allerlei automobiel schoon tentoon te stellen, terwijl er ook een aantal standen zijn waar constructeurs hun nieuwste supercars voorstellen. De tours komen daar aan rond 16 uur, dus er blijft nog voldoende tijd over om daar je ogen uit te kijken.

Krijg je al zin om jezelf en je oldtimer in te schrijven voor de Antwerp Classic & GT Tour? Dan vind je meer informatie en prijzen op de website van het evenement, waar je meteen ook kan inschrijven.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws