Lego Ford F-150 Lightning bestaat uit 320.000 blokjes, weegt de helft van productiemodel

Lego Ford F-150 Lightning full scale

Legoland Florida kent een nieuwe attractie. Na maar liefst 4 maanden bouwen door 15 "Lego Masters" pronkt er een Ford F-150 Lightning op schaal 1:1 volledig opgetrokken uit Lego-blokjes. Hoe dat er uit ziet? Kijk even mee!

Al geruime tijd houdt de Lego company er een interessante hobby op na: het nabouwen van productieauto's op schaal 1:1. Zo passeerden al modellen van Ferrari, Bugatti, Lamborghini en McLaren de revue. De laatste in lijn is zowaar een pick-up! Niet zo maar een pick-up, wel de meest populaire pick-up ter wereld; de Ford F-150.

Pluimpje! Nu ja...

Die werd voor de gelegenheid in zijn Lightning-jasje gestoken. Je weet wel, de volstrekt elektrische versie. De cijfers? 320.740 blokjes, 15 bouwers, meer dan 1.600 bouwuren. Met zijn lengte van 5.9 meter is dit dan ook een gigant op wielen. Toch weegt deze Lego-versie beduidend minder dan de productieversie. Met net geen 1.7 ton is deze Lego F-150 een pluimpje tegenover de 3 ton wegende F-150 Lightning.

De Lego-replica werd geproduceerd in het Amerikaans hoofdkwartier in Connecticut maar mag nu van het mooie weer genieten in Legoland Florida. Die pochen alvast dat deze Lego F-150 Lightning de grootste elektrische Lego-auto ooit gebouwd is voor een pretpark van het bedrijf op Amerikaanse bodem. Juist ja. Nu goed, kijk je liever naar the real deal? Check dan zeker onze exclusieve video hieronder van de F-150 Lightning op Belgische bodem.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws