Lol: Chinees militair personeel niet meer welkom met hun Tesla

Tesla China

Het weekend loert om de hoek dus is het tijd voor een vrijdagnieuwtje vanjewelste: volgens berichten uit China heeft het Chinese ministerie van Defensie haar militair personeel met drang aangeraden om niet meer met Tesla's in de buurt te komen van militaire domeinen en gebouwen. Uit vrees voor... spionage.

Geloof het of niet maar Tesla is immens populair in China. Zo populair dat het Chinese ministerie van Defensie zich zorgen begint te maken. Want ook militair personeel rijdt in China rond met Tesla, al dan wel of niet privé. En moderne Tesla's, die zitten tot de nok vol met camera's die in verbinding staan met Tesla Amerika. Niet handig natuurlijk als je militaire geheimen... tja... geheim wil houden.

Internationale spionnen

Volgens berichten uit China - die internationaal werden opgepikt - wordt er daarom met drang aangeraden om Tesla's te weren op militaire sites. Beschik je als militair personeel over een Tesla in China? Dan zal je ergens buiten de poorten een parkeerplaatsje mogen zoeken. Aan de basis van de beslissing ligt alvast de vrees voor privacyproblemen. Moderne Tesla's zijn een rijdende GPS met camerabeelden. Waardoor hackers wel eens lucratieve informatie zouden kunnen buit maken. Meer nog, tegenwoordig kan je als eigenaar van een Tesla opgenomen beelden terug oproepen. Leuk natuurlijk om te zien wie er tegen je Tesla is gereden aan de lokale Aldi maar ook handig voor internationale spionnen die op die manier info willen binnen halen over Chinese legerbasissen.

Tesla heeft gereageerd op het nieuwtje dat Chinese Tesla's volledig conform de lokale wetgevingen zijn met strengere privacyregels. Zo zouden niet alle videobeelden zo maar kunnen gebruikt worden. Hoe dan ook, als het ergens wordt opgeslagen, dan kan iemand er mits wat moeite aan komen. Waardoor de zorgen van het Chinese leger misschien niet eens zo overdreven zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws