Geweldige 1 aprilgrap of een tease voor wat meer?

audi-q2-supersport

Audi probeerde de wereld te foppen met de Audi Q2 Supersport edition. Volgens Audi zou dit monster in 3.1 seconde vanuit stilstand de 100km/u raken, hiermee laat hij met veel gemak een Ferrari 458 italia achter zich.

De Q2 Supersport edition, met de bijhorende cijfers, is een duidelijke 1 aprilgrap van Audi. Desalniettemin zien wij bij Autofans wel een mogelijke snelle versie van de Q2. Is Audi stiekem aan het teasen met een RS Q2? De Q2 maakt gebruik van het alom gekend MQB-platform, waardoor de 2.5 TFSI perfect past in zijn motorcompartiment. Volgens Audi traditie zal de motor wel teruggetuned worden waardoor deze niet boven zijn grotere broertjes, RS Q3 en RS3, uitkomt. Quattro is nog één van Audi zijn oer tradities en zal ook niet ontbreken op een eventuele RS Q2.

Het exterieur van de supersport edition brult gewoonweg RS. De achterkant beschikt over een “iets te grote” spoiler, 2 ovale uitlaten en een prachtige diffuser. Bekijken we de wagen langs de andere kant dan krijg je behoorlijk wat carbon voor zo een kleine wagen. Wat wel duidelijk mag zijn is dat de Audi R8 geïnspireerde side-blades niet thuis horen op de Q2 en zijn eventuele snelle varianten.

Hopelijk is dit wel de voorbode voor een Audi RS Q2. Moest dit zo zijn: Audi jullie hebben ons adres!

audi-q2-supersport
audi-q2-supersport

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
John 12:33
afbeelding van John

Ik vond de Skoda Kodiaq R5 ook niet slecht gevonden: https://icdn-7.motor1.com/images/mgl/9Vgxg/s1/2018-skoda-kodiaq-wrc.jpg :-D

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws