Toyota RV-2 is kampeersportwagen die we nooit kregen

1972_toyota_rv2_usa-brochure_01

Mobilhomes zijn zalige voertuigen om nieuwe horizonten mee te verkennen. Echter zijn die dingen voor geen meter vooruit te branden. Wat als je een sportwagen combineert met het praktische van een mobilhome? Wel, dan krijg je deze RV-2 van Toyota. Een concept die er spijtig genoeg nooit kwam.

Vierdeurcrossovercoupes en driedeurcabrioshootingbrakes? Pff, als je echt nog een nieuw segment wil aansnijden, dan moet je voor 'kampeersportwagen' gaan. Want een lekker strak sturende sportwagen waar je 's avonds ook in kan kamperen, heeft een mens meer nodig?

Het was een theorie die Toyota in de swinging seventies bedacht en vorm gaf met de RV-2. De wagen zag in 1972 het levenslicht op de Tokyo Motor Show en zag er nog het meest uit als een uit de kluiten gewassen Lotus Europa. Achterin echter geen motor, wel kampeermogelijkheden. Toyota had daarvoor een slim idee bedacht, want het dak achteraan konden worden opengeklapt en terug overdek worden met een soort van zeil waardoor je lekker veel plaats had.

Toyota-RV-2

Klapte je de voorstoelen nog eens plat, dan konden vier volwassenen in de Toyota slapen (in de jaren zeventig eerder regelmaat dan uitzondering). Het mannenblad Penthouse deed dan ook een fotoshoot met de wagen om het, euhm, potentieel te tonen.

Toyota-RV-2

190 km/u 'mobilhomen'

Onderhuids was de RV-2 een mengelmoes van de Toyota Crown en de Mark II. Motor van dienst was een 2.6-liter zes-in-lijn met 122 pk en 191 Nm. Al werden die performancecijfers nooit bevestigd. Wel ging Toyota er prat op dat de RV-2 190 km/u kon halen.

De reacties voor de concept waren over heel de wereld positief, maar Toyota zag er geen productiewaardig voertuig in. Zonde, want stel je voor hoe een RV-86 gebaseerd op de GT-86 er zou kunnen uitzien anno 2015...

Toyota-RV-2

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws