Deze Amerikanen geven hun Mercedes C63 AMG het gezicht van een 190E

mercedes-190-frankenstein-c63-amg_3

Vergeet de Nissan Qashqai R, een nieuwe sleeper is geboren. De Amerikanen van Piper Motorsport amuseerden zict met het ombouwen van een C 63 AMG. Ze kiezen daarvoor de carrosserie de eerste Baby Benz en dopen hem om tot Frankenstein Mercedes Benz. Zot zijn doet geen zeer.

Fenomenale prestaties zullen ze naar ons idee niet halen; Mercedes had destijds voor de 190E al een EVO-versie die in het Duitse DTM-kampioenschap en op de weg de pannen van het dak speelde. Toch kozen de monteurs niet voor die EVO-variant, wel voor een kas van een gewone 190 2.3. Voor de onderliggende onderdelen kijken ze naar een - bij het begin - zilvergrijze C63 AMG van de vorige generatie. Vloerplaat, versnellingsbak, ophanging en remmen, dashboard en natuurlijk ook de motor van de C63 AMG worden gebruikt in hun aparte beest. Het uiterlijk krijgt wat trekjes van de EVO, makkelijk te herkennen aan de gigantische kofferbakspoiler.

mercedes-190-frankenstein-c63-amg_

Ze zijn intussen een goed jaar bezig aan de wagen en hoewel hij verre van af is, begint het er allemaal vrij goed uit te zien.

mercedes-190-frankenstein-c63-amg_
mercedes-190-frankenstein-c63-amg_

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws