Opel Ampera rijdt succesvol door de kanaaltunnel

De hoofdredacteur van Top Gear magazine Charlie Turner heeft de Opel Ampera succesvol door een reeks tunnels onder het kanaal kunnen sturen. De Ampera hield het tijdens de puur elektrische rit zelfs 102 kilometer lang vol wat ver boven de officiële figuren is.

Natuurlijk konden de hoofdtunnels niet gebruikt worden aangezien deze constant in gebruik zijn door treinen. Het meeste van de rit was in een van de onderhoudstunnels die 75 meter onder het wateroppervlak liggen. De wagen werd in hold mode (hold charge, batterij-besparende modus) tot aan de ingang gereden. De rit zelf werd volledig elektrisch afgelegd in de normale modus. Na de 55 km lange tunnel was er zelfs nog zoveel batterijcapaciteit over dat Turner nog eens 47 kilometer extra deed (in de andere richting, terug richting Engeland) wat ver boven het officiële cijfer van +- 63 km is.

"We houden wel van een uitdaging bij Top Gear, en al zeker eentje omtrent het kanaal", zei Turner. "Onze jongens van de televisie deden het al met een amfibische pickup en wij doen het nu nog eens opnieuw met een Ampera." Met deze publiciteitsstunt gaat de Opel Ampera de geschiedenisboeken in als de eerste productiewagen die van Engeland naar Frankrijk is gereden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Yvesw 15:17
afbeelding van Yvesw

Bewijst nog maar eens dat er geen enkele reden is om niet te geloven in Elektrische wagens...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws