Filerijder zingt, belt en peutert in zijn neus

Uit een onderzoek van Team4 uitgevoerd voor TomTom blijkt dat de gemiddelde filerijder vooral om zich heen kijkt. Team4 ondervroeg 519 Belgen en 496 Nederlanders naar hun gedrag in files. Slechts vier procent doet aan filewerken, terwijl meer dan 20 procent zich bezig houdt met sms'en, zingen of bellen. Mensen die de krant lezen zou je in acht procent van de gevallen tegenkomen, terwijl 10 procent toegeeft dat men wel eens op jacht gaat viezebeesten in de neus. Bij Nederlanders gaat vijf procent flirten en luistert slechts vier procent naar de radio.

De volledige top 10

1 Om zich heen kijken 75%
2 Bellen privé 24%
3 Zingen 23%
4 Sms'en 21%
5 Eten 13%
6 Zakelijk bellen 10%
7 Neuspeuteren 10%
8 Krant/nieuws lezen 8%
9 Radio/muziek luisteren 8%
10 Werken of werk voorbereiden 4%

 

Verder blijkt ook dat 60 procent zich ergert aan de files (terwijl ie er eigenlijk zelf mee voor zorgt), dat is meer dan het aantal dat zich ergert aan flitsers (30 procent), politie- of alcoholcontroles (resp. zeven en vijf procent). De stress wordt afgereageerd op medeweggebruikers (18 procent) of achteraf thuis op de partner (acht procent).

De Nederlandse ondervraagden gaven aan dat ze de verloren filetijd liever zouden besteden aan het gezin (60 procent), het huishouden (37 procent), sporten (16 procent), slapen (15 procent) of seks hebben (12 procent).

Bron: TomTom via Vacature

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws