Opzij Cybertruck!: XPeng brengt deze 6X6 cybertruck op de markt

Xpeng 6x6 production

Het Chinese Xpeng brengt volgend jaar een rivaal voor de Tesla Cybertruck op de markt. Die gaat zo mogelijk nog extremer dankzij zijn zes wielen en kofferruimte voor een compacte vliegende helikopter. Jep, gekker dan dit moet het niet worden.

Een tijd terug stelde de luchtvaartafdeling van het Chinese Xpeng de "Land Aircraft Carrier" voor, een soort van Tesla Cybertruck met een extra setje wielen en plaats voor een VTOL. Je weet wel, een compacte "drone" voor personengebruik. Hoewel we allemaal dachten dat het bij een concept zou blijven, is er nu aan het Chinese hoofdkwartier van XPeng een afgeplakt prototype gespot.

Ook in België?

Volgens Chinese media was de reactie op de initiële conceptwagen zo positief, dat Xpeng besloten heeft de 6x6 in productie te nemen. Volgend jaar al moet de nog naamloze creatie van de band rollen. Dat 'ie volstrekt elektrisch zal zijn is duidelijk, dat er geen compacte helikopter achterin zal hangen is ook al zeker. Technisch bouwt hij waarschijnlijk op andere modellen van het merk.

Xpeng 6x6 production

Dat zijn dan modellen zoals de G9 en P7. Auto's die trouwens sinds kort ook in België verdeeld worden via Hedin Automotive. Waardoor er een piepklein waterkansje is dat ook deze gestoorde 6x6 naar België komt. Ach, dromen mag, niet?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
suskewiet 16:37
afbeelding van suskewiet

het moge duidelijk zijn, wereldwijd is men zich echt aan het concentreren op het redden van de planeet met de productie van plofkippen. Tesla heeft dit gekkenhuis toch maar mooi in beweging gebracht

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws