Vet: Ford E-Scort is spirituele opvolger Focus die we nodig hebben!

Ford e-scort render

Ford heeft beslist: Fiesta en Focus moeten plaats ruimen voor crossovers, al dan niet met een elektrische aandrijflijn. Wat als Ford tóch een elektrische opvolger zou bouwen van de Focus? Maak kennis met de E-scort van digitaal artiest Theottle!

De komende jaren zal Ford in Europa evolueren van allemansvriend naar aanbieder van stoere Amerikaanse auto's. Een verschuiving in mindset die het merk potentieel kleiner maakt op ons continent, maar wel meer rendabel. Daardoor zal het merk met de Blauwe Ovaal de focus verleggen van hatchbacks en stationwagens naar crossovers, SUV's en pick-ups. Wie een Fiesta wil, zal een Puma moeten kopen. Ben je in de markt voor een Focus, dan moet je kijken naar Kuga of Explorer. Digitaal artiest Theottle toont dat het ook anders kan.

"E-Scort", heb je 'm?

Want wat als Ford toch nog plaats zou hebben voor een opvolger van de Focus. Compleet elektrisch, heftig geïnspireerd op de Mustang Mach-e en als rivaal voor de Volkswagen ID.3, Peugeot e-308 en Renault Mégane E-Tech. Het resultaat heet de E-Scort (heb je 'm?) en ziet er niet eens zo verkeerd uit! Met stoere proporties en gespierde heupen.

Ford e-scort render

Onderhuids zou deze auto zelfs het MEB-platform van Volkswagen kunnen lenen (net zoals de Ford Explorer dat doet). Daardoor achterwielaandrijving, een accu van 77 kWh en een range die richting de 500 kilometer kruipt. Waarom Ford deze kans laat liggen? Het is ons een raadsel...

Bekijk hieronder hoe Theottle stap voor stap een Focus verbouwde tot E-scort. Puur vakwerk!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws