Geely Galaxy Light: Polestar 5 in andere verpakking

Geely Galaxy Light concept

Geely, het moederbedrijf van onder andere Volvo, Polestar en Lotus, heeft weerom een nieuw automerk uit haar hoed getoverd. Met Galaxy opent het de aanval op premium EV's van Porsche en co. De Light conceptauto toont alvast wat het merk in petto heeft.

Het Chinese Geely lijkt stilaan niet meer te stuiten. Want hoewel het enkele klinkende namen zoals Lotus, Volvo, Polestar, Lynk&Co, smart en zelfs LECV (dat de elektrische Londense taxi produceert) in handen heeft, was er nog plaats voor ééntje meer. Dat automerk heeft Galaxy en mag zich meteen bij het premium gezelschap van de groep zetten.

Laat er light zijn

Met Galaxy opent Geely namelijk de aanval op premium inzendingen in het EV-landschap. Denk aan knapen zoals de Porsche Taycan of Audi e-tron GT maar ook de Mercedes EQS en BMW i7. Als showstopper haalt Galaxy daarvoor de Light uit de kast, een heerlijk gestileerde conceptwagen. Hoewel hij er uit ziet als verre toekomstmuziek, zal Galaxy een productie-afgeleide al dit jaar op de markt brengen!

Geely Galaxy Light concept

Dat is geen complete verrassing, want tegen 2025 zal het gamma van Galaxy bestaan uit maar liefst 7 modellen, een mix tussen EV's en plug-inhybrides. Hoewel de merknaam Galaxy nieuw is, zal de onderhuidse technologie dat niet zijn. Het is te zeggen: moederbedrijf Geely heeft uiteraard de nodige platformen om uit te kiezen die ook werden ontwikkeld voor Volvo, Polestar, smart en co. Het lijkt er dus op dat die platformen een nieuw sausje overgegoten zullen krijgen. Of we daar - met de designlijnen van de Light concept - rouwig om moeten zijn?

Geely Galaxy Light concept

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws