Officieel: Audi R8 e-tron piloted driving concept

audi-r8-piloted-drive-concept_01

Audi toont de R8 e-tron piloted driving concept op de CES Asia beurs in Shanghai. Een sportwagen met 462 pk onder de kap die zo goed als vanzelf rijdt, zitten we daar op te wachten?

We spreken 2004 wanneer Will Smith in de sciencefictionfilm I, Robot plaatsneemt in een zelfrijdende - ietwat heftig verbouwde - Audi TT. Zo verre toekomstmuziek bleek die wagen echter niet te zijn, want dik tien jaar later stelt Audi haar R8 e-tron piloted driving concept voor. Die gebruikt als basis de elektrische R8 e-tron met 462 pk en 920 Nm maar voegt er een resem aan technologische gizmo's aan toe.

Specifiek gaat het over een systeem dat data verzamelt via een reeks sensoren, laserscanners, camera's, ultrasone signalen en radarsignalen. Al die prikkels worden door de Central Driver Assistance Control Unit omgezet in een geschetst beeld van de omgeving. Niet voor jou ogen wel, voor de R8. Want die zou daardoor in staat moeten zijn om zonder jouw hulp te rijden.

audi-r8-piloted-drive-concept

Realistisch?

Het is momenteel natuurlijk nog maar een concept, al toonde Audi eerder met een A7 aan dat het in staat is om een wagen zelf te laten rijden. Het merk met de vier ringen maakt alleszins gewag dat in de volgende twee jaren een hele hoop van de technologie op deze concept zijn weg zal vinden naar de productie zodat een deel van de rijsituaties kunnen overgenomen worden door de wagen indien de bestuurder er om vraagt.

audi-r8-piloted-drive-concept

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 09:42
afbeelding van Carlos

Ach, als het met een RS7 (560pk) lukt waarom dan niet met een R8 ^^.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws