Ford RS160 is rallyconcept

ford-rs160-concept_01

Hoewel je nog geregeld een Fiesta in WRC-trim tegenkomt bij rally's heeft Ford sinds 2012 geen fabrieksteam meer. Designer Ken Nagasaka vindt dat daar verandering in moet komen en kwam met deze wel zeer futuristische RS160 op de proppen.

Nagasaka vindt dat Ford het wereldkampioenschap rally moet gebruiken om haar sportieve aspiraties extra in de verf te zetten. Daarvoor heb je natuurlijk een van de pot gerukte rallymachine voor nodig. Geen nood, de Amerikaanse designer heeft net nog enkele tekeningen liggen in zijn bureau. Moet hij het dan toch een naam geven, dan gaat hij voor RS160.

Iets te conceptueel?

Onder de kap van die rallykar een 1.6-liter viercilinder. Klinkt niet buitensporig, maar de wagen moet natuurlijk voldoen aan de FIA-regels. Nee, vooral het exterieur is buitensporig vorm gegeven. De scherpe lijnen en fragiele onderdelen (lees: achterlichten) worden afgewerkt met felblauwe accenten. Die zijn niet zomaar her en der gezwierd, wel op de plaatsen waar de lucht over de carrosserie vliegt. Het is maar hoe je het verkoopt natuurlijk.

ford-rs160-concept_01
ford-rs160-concept_01
ford-rs160-concept_01

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Rebel 17:59
afbeelding van Rebel

Met achterlichten alleen mag je niet op de openbare weg. Mis koplampen, pink & remlichten, zijspiegels. Maar ziet er wel goed.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws