Ford S-Max Concept laat volgende generatie zien

ford-s-max-concept

Ford heeft de volgende S-Max bijna klaar en dan laten ze alvast de grote lijnen zien op een concept car. Wanneer hij dan uiteindelijk op de markt verschijnt, is nooit duidelijk.

Fancy als ze zijn, geven ze hem wat snufjes mee. Zo is er een Dual-View Display, waarbij chauffeur en voorste passagier een verschillend beeld kunnen bekijken. De bestuurdersstoel monitort de hartslag van de bestuurder, en kan bij ernstige afwijkingen de hulpdiensten waarschuwen. Op de achterbank is er het Glucose Level Monitoring System, dat houdt de suikerspiegel van de achterste inzittenden bij. Inparkeren (inclusief schakelen), spookrijders detecteren, de S-Max Concept kan het allemaal zelf. Waar is de tijd dat je met je wagen gewoon van punt A naar punt B reed...?

Ford-S-Max-Concept

Uiterlijk vertoon

Verder zien we een voorruit die ver tot in het dak doorloopt, zodat er extra licht binnenvalt. De koplampen zijn uitgerust met OLED's, die een betere lichtopbrengst dan LED's bieden. Ford maakt gebruik van OLED-technologie in de lichtunits, diodes die een hoger kleurbereik hebben dan de welbekende led-lampjes. De derde zetelrij krijgt Thin Seat Technology en is in de hoogte instelbaar.

Ford-S-Max-Concept

naar Spanje

Onder de kap bouwt Ford een 1.5 EcoBoost in. Wat daar de verwachtingen qua prestaties bij zijn, geeft Ford niet mee. Ook een uiteindelijke productiestart wordt niet meegegeven. Wel weten we dat de S-Max in Spanje gebouwd zal worden, aangezien de huidige in de inmiddels afbouwende Ford-fabriek in Genk werd gebouwd.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
BePa 11:04
afbeelding van BePa

Best geslaagd, maar weinig verrassend.
De eerste S-max was het model dat de vormgeving heeft ingezet van zowat alle Fords van het moment met een gelijkaardige vorm: Fiesta, B-max, C-max, Kuga,...
Telkens een beetje her-kneden van het voorgaande model. De toekomstige S-max had - nu de cirkel rond is - wat dat betreft een nieuwe episode mogen inluiden.

Carlos 20:10
afbeelding van Carlos

Ik weet niet hoe ze die glucose level meting gaan doen maar dat gaat een smerig boeltje worden achteraan...

Glenn 08:28
afbeelding van Glenn

Ziet er goed uit voor dit type wagen.
Ford kennende zal het ook nog deftig rijden.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws