Opnieuw open Lancia in Europa

Verbeter me als ik verkeerd ben maar bij mijn weten is het al sinds de Beta Spider uit 1984 geleden dat Lancia nog een dakloze wagen in het gamma had. De Lancia Flavia komt daar nu verandering in brengen in Europa. De berlineversie werd geschrapt maar laat dat de pret niet drukken. In Genève kreeg Lancia dermate positieve reacties dat men besloot om de wagen in Europa alvast te commercialiseren.

Erg veel Lancia-genen draagt de Flavia niet mee, aangezien het eigenlijk gaat om

een Chrysler 200 met een ander logo erop gekleefd. Voor de aandrijving zorgt alvast een 2.4 benzinemotor met 175 pk, gekoppeld aan een automatische zesversnellingsbak.

Opnieuw open Lancia in Europa

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Kenny 21:45
afbeelding van Kenny

Bah, hoe kunnen ze daar nu een Lancia-badge op kleven. Voor verkoopstoppers zal hij alleszinds niet zorgen met een Amerikaans design en dito motor, matige afwerking, ... Enkel het logo is Lancia :-)

Anonieme gebruiker 09:02
afbeelding van Anonieme gebruiker

Wat een gedrocht... Ooit stond de naam Lancia voor een ongekende stijl en sportiviteit.
Dit is werkelijk het andere uiterste.

Anonieme gebruiker 10:57
afbeelding van Anonieme gebruiker

Je kan het ook positief bekijken : zonder Chrysler hadden ze nu geen 'nieuwe' cabrio, een 'nieuwe' reisberline en een opvolger voor de Phedra.

Yvesw 13:34
afbeelding van Yvesw

Zonder Chrysler waren ze misschien beter af. Failliet en zeemzoete herinneringen aan hun rijke geschiedenis...
Want voor de werknemers maak het niet veel verschil sinds ze toch eigenlijk niet meer zelf wagens bouwen (buiten een kleine minderheid).

Kenny 20:56
afbeelding van Kenny

Ik kan me niet voorstellen dat de kleine minderheid aan echte Lancia-liefhebbers trots is om deze wagens te bouwen. Hier klopt geen Lancia-hart in, het klopt gewoon niet. Een Amerikaan met een foute snuit...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws