De Antwerpse lage emissiezone uitgelegd aan de hand van VW Golfjes

Met de nieuwe emissienorm van kracht in de stad Antwerpen zullen naar schatting 15.000 Antwerpenaren de stad niet meer binnenmogen met de auto. Concreet gaat het om dieselwagens die ouder zijn dan 10 jaar zonder roetfilter en benzinewagens ouder dan 22 jaar. In 2020 zou 56 procent van de Antwerpse dieselrijders zijn huidige wagen niet langer mogen gebruiken in het stadscentrum, bij de benzinerijders gaat het om 8 procent.

Tags

varia, overheid, emissie, vraag, videotips

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
anon 09:27
afbeelding van anon

Nederland achterna. Op zich goed initiatief maar het zou genuanceerder moeten. Echt naar de grammen kijken. Op zich is het zot dat een VW golf gti mk1 niet mag, toch een injectie motor en dan een range rover die wat recenter is wel

tomtom 10:35
afbeelding van tomtom

Het gaat hier niet om CO2, maar om roet- en NOx-deeltjes die ongezond zijn om in te ademen. Die kunnen uiteraard ook uitgedrukt worden in gram, maar zoek voor de lol eens op wat daarvan de verschillen zijn tussen de opeenvolgende EURO-normen. Vaak veel groter dan het verschil in uitstoot van CO2 tussen een golf mk1 GTI en een range rover.

Nick 13:21
afbeelding van Nick

Geldt dit ook voor officiële old-timers? Of zijn deze een uitzondering.

Sven 15:11
afbeelding van Sven

voor oldtimers zou er nog onderhandeld worden over een regeling, al zou het dan gaan voor auto's ouder dan 40 jaar. Dat is nog niet officieel, maar wordt hier en daar gefluisterd.

Glenn 14:07
afbeelding van Glenn

Waarom weeral zo'n omslachtig systeem? Een stickerke plakken zoals in Duitsland lijkt me veel simpeler en kan ook op buitenlandse voertuigen worden toegepast (ik veronderstel dat men geen toegang heeft tot buitenlandse databases met nr platen). Dat men eerst zorgt voor een vlotte doorstroming van het verkeer als men de uitstoot naar beneden wil krijgen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws