Straatrace in Zweden tussen Yamaha R1 en Mercedes SL63 AMG

Yamaha R1 vs SL63 AMG

Je hebt onverantwoord rijden en je hebt 300 km/u rijden op de openbare weg. De twee in dit flmpje zijn van dat laatste kaliber, compleet gestoord.

Hoe standaard de twee nog zijn weten we niet, maar de Mercedes heeft alvast als theoretische topsnelheid 300 km/u. In het filmpje zien we duidelijk snelheden boven de 300, ondanks dat de display van de Yamaha niet boven de 299 reikt. We zien de toeren wel nog stijgen en Yamaha kenners berekenden dat de R1 op 13.700 toeren per minuut ergens rond de 317 km/u zat, en nog trok de SL63 vlot weg.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Techno Patat 11:58
afbeelding van Techno Patat

No way dat die Benz enkel de begrenzer er vantussen heeft gehaald! Geen AMG die zo snel naar de 300 gaat en zo blijft doorgaan eens je boven de 300 bent ook!

Eigenlijk wel nog relatief gecontroleerd gereden. Het werd nooit echt spannend en van allebei zag je dat ze het gas losten vanaf dat ze verkeer zagen komen en netjes plaats maakten. Al blijft het 300 per uur op een 2-vaksbaan! Lag er ergens een te grote tak dan kon je die moto van een boom schrepen! kwam er ergens een vrachtwagen de baan opgereden dan kon die SL ook nergens naartoe... Maargoed, als als als, ze zullen hun plezier ermee gehad hebben en wij kunnen met open mond eventjes gapen ;)!

Glenn 20:52
afbeelding van Glenn

Die met zijn motor gaat alleen van het gas om van richting te kunnen veranderen. Een motor op volgas en/of hoge snelheid wil alleen maar rechtdoor gaan. Dus veel nobele gedachten waren er niet bij IMO ;)
En die SL is wel heel snel. Om een R1 op die manier af te houden :o

kurt1 16:05
afbeelding van kurt1

Met welke vanzelfsprekendheid zetten die gasten zichzelf en hun omgeving op het spel zeg. En zo lang. Iedereen heeft deze keer ongelofelijk veel geluk gehad. Als ze zelf derin waren gebleven was dit natuurlijke selectie, mij een zorg. Maar hadden ze een omstander meegenomen was een hele familie in rouw.
Ik rijd ook graag een beetje sportief en een paar vlotte bochtjes kan ik best smaken. Maar dit is gewoon zo hard mogelijk op de gas duwen om te bewijzen wie de langste heeft. En waarvoor? Ziekelijk. Echt.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws