De afgelopen week in Rusland, deel 6

afgelopen week in rusland

Dashcams, die kleine handige cameratjes die steeds blijven filmen, sommigen zweren erbij. Vooral in Rusland waar deze veelal gebruikt worden om verzekeringsfraude tegen te gaan. Wij verzamelden de 5 beste filmpjes op het internet van de afgelopen week.

Onze afgelopen week in Rusland loopt ondertussen toch al enkele edities, de filmpjes blijven dan ook maar verschijnen op het internet. Eigenlijk beperken we de filmpjes al even niet meer tot het land van Poetin, ook andere landen hebben genoeg gekken op de baan die voor ons vermaak zorgen. Afgelopen week in Rusland is nu uitgegroeid tot een verzamelbak waar we alle soorten filmpjes van in het verkeer van over heel de wereld verzamelen.

De afgelopen edities van afgelopen week in Rusland kan je hier bekijken: deel 1, deel 2, deel 3, deel 4 en deel 5.

Voorbijsteken moet je leren

Voorbijsteken moet je leren, en deze Mercedes denkt alvast dat poweeeeerrr alles is. Voorbijsteken in een bocht met een volle witte lijn en dan verschieten als er een andere auto afslaagt.

Klik ze vast

Gordels, als je niet vooraan stond toen het gezond verstand werd uitgedeeld gaan de talloze sensibiliseringscampagnes ook niet meer helpen. In deze T-botsing zien we de gruwelijke gevolgen van het ontbreken ervan.

Slagbomen?

Slagbomen ontbreken blijkbaar waar dit filmpje is genomen. We zien een treinspoor dat schijnbaar los over een drukke weg loopt en een bus die haar eigen een beetje snel inschat, denken we.

Beste zicht

Wat er in dit filmpje juist gebeurde hebben we nog steeds niet helemaal door. Waarom zit er iemand op het dak van een Ferrari 458 Italia? In Rusland.

Aantal wielen wint

Wat de motorrijder in dit filmpje juist bezielde weten we nog niet, maar een auto gevaarlijk lastig vallen met een kapot remlicht is er een beetje om vragen. En dan kiest hij er nog eentje uit met een dashcam, ook.

Laatst gepubliceerd

Reacties (12)

Plaats een reactie
Techno Patat 14:25
afbeelding van Techno Patat

Ik sta toch ook aan Nathan's kant hoor! Die volle witte lijn is er echt wel voor een reden, want zoals je zelf zegt is het zicht er meer dan behoorlijk! Ik kijk ook altijd op de snelweg, of als ik begin in te halen (heb al meegemaakt van niet, ik kan er mijn eigen dashcam topic mee starten :D!)! Maar als ik een volle witte lijn heb en ik wil een baan inschieten gebeurt het dat ik wel eens niet zo grondig kijk omdat ik nog eens extra een tegenligger controleer, of omdat ik kijk of het baantje verder wel leeg is oid...

De afslaande wagen is meer in fout omdat hij niet keek bij het begin van z'n manouver. Maar die andere wagen moest er niet zitten, punt! Dat is geen sensatie, dat is niet kakken op te snel rijdende auto's, dat is gezond verstand en een beetje normaliter door het verkeer rijden. Ik doe het ook met zware voet, en eens rechts inhalen op de snelweg zit er zeker voor mij ook bij als ze blijven linkskleven. Maar een baan met goed zicht met een witte streep doe ik enkel als ik maar 1 auto voor me heb die duidelijk nergens naartoe kan!

Yannick 14:54
afbeelding van Yannick

ach ja... das dan 1 kapperszaak die ongepland een paar weken dicht is.. big deal :-)

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws