Autofans videotip: de Tesla Model S bij Jay Leno

Tesla Model S 2012

Indrukwekkend, dat is het minste wat je kan zeggen van de Tesla Model S. Het is een full size sedan met plaats voor 5 volwassenen en 2 kinderen. De S sprint in amper 4 seconden naar 100 km/u en heeft een bereik van 300 miles(480km).

480 km is meer dan het dubbel dat een elektrische wagen vandaag de dag doet. Lang niet slecht gezien zijn prestaties, haal maar eens 480 km met een conventionele full size sedan die in 4 seconden naar de 100 vliegt.

Verder ziet hij er nog eens knap uit, zowel binnenin als vanbuiten. Niet makkelijk om dat als kleine speler voor elkaar te krijgen. Of het allemaal zo mooi is om waar te zijn zal de tijd uitmaken, maar voorlopig ziet het er goed uit voor Tesla Motors.

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Yvesw 09:22
afbeelding van Yvesw

Ongelooflijk ding voor 50.000 US dollars. Als de regering hier half zo slim is als ze zeggen dat ze zijn, dan kunnen ze dit ding maar beter aanraden voor het vaderland!

Kriss 11:37
afbeelding van Kriss

Audi koplampen, me dunkt.

Kriss 11:39
afbeelding van Kriss

... En de kont van Jaguar.

Yvesw 11:47
afbeelding van Yvesw

@Kriss: Buiten het feit dat ik dat helemaal niet vind, is het geen belediging dat je deze merken er in herkent ;-) Leek me erger als je: "Lichten van een Lada Niva" en "De Kont van een Mégane II" zou zeggen :-)
Het is gewoon een mooie wagen.

Wim 15:48
afbeelding van Wim

idd, ik stel mij ook die vraag, en zou zo'n groot scherm ook niet meer batterij verbruiken(is waarschijnlijk wel zuinige LED technologie, maar toch), iets wat je niet wil :)

Yvesw 16:11
afbeelding van Yvesw

@Wim: Het verbruik van het scherm is waarschijnlijk nihil, anders hadden ze dat wel anders gedaan. En de cijfers spreken voor zich, 480km! Laten we stellen dat -in reële situaties- hij alsnog 300km haalt. Dat is een pak maar dan wat 90% van de Belgen dagelijks op de baan rijdt. Vooral de prijs gaat een "maak hem of kraak hem" issue zijn. Kunnen ze de S hier kwijt geraken voor de prijs van een iets aangeklede BMW 5-reeks sedan met allemaal premies van de regering (of nog beter: minieme belasting) dan zit je hier echt wel met een topper!
Ik ben echt ongelooflijk opgewonden over deze wagen. Dat had ik met de Roadster ook al, maar dit is gewoon een dagelijks inzetbare wagen met ongelooflijke looks en kick-ass technologie. :)

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws