Zo krijg je een levenslange schorsing aan je broek

Eurocup Megane Throphy crash Catalunya

Het was spannend, de Eurocup Mégane Throphy en dan gebeuren er al eens dingen op het scherp van de snee. Maar wat je in onderstaande beelden ziet, heeft weinig met racerij te maken.

Want racen moet natuurlijk fair blijven en dat was alles behalve wat je hier kan zien. Je ziet rijder Bas Schothorst die in de eerste race van het weekend uitzicht heeft op de overwinning én de titel in het kampioenschap. Maar dat was buiten rijder Old Navajo gerekend. De stuurman van Oregon Team 3 is een ploegmaat van Alberto Costa, de grootste concurrent van Bas in het kampioenschap, en als Bas de race niet eindigde, zou die het kampioenschap winnen.

Dus geen lepere truuk dan er gewoon achter gaan rijden, om tenslotte een chicane af te snijden en hem los aan te rijden langs achteren. Bas Schothorst en zijn belager raakten van de baan. Bas zag even de winst aan zijn neus voorbijgaan maar kreeg zijn motor terug aan de praat. Old Navajo kreeg van renault Motorsport een levenslange schorsing aangesmeerd met daarbovenop een permanente ban voor alle Renault race-activiteiten. Renault Motorsport heeft aan de FIA gevraagd om die sancties over te nemen.

Schothorst zelf wil aangifte gaan doen voor poging tot doodslag, al wil hij dat eerst bespreken met zijn advocaat.

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Quin 16:16
afbeelding van Quin

Schandalig. Autosport is in zo'n gevallen erg delicaat omdat je de middelen bij je hebt om de tegenstander uit de race te kegelen. Het blijft echter een sport en met opzet er iemand uitrijden kan alleen maar een terechte ban opleveren.

In de F1 deed Schumacher dat ook, zij het iets subtieler, maar die mocht ook wel meer dan 1 race gechorst zijn geweest, vind ik.

Techno Patat 16:35
afbeelding van Techno Patat

Dat is inderdaad een schande! En dat die kerel het deed zonder iets van teamorders? Voor zover ik het filmpje begrijp is het nog maar het begin van het kampioenschap, dus dan doe je het toch om zelf te winnen? Niet om een teammate niet teveel achterstand op een tegenstander te laten nemen...

Goed van renault om direct zulke consequente acties te nemen, en ik hoop dat de fia de sancties overneemt!

matti 18:00
afbeelding van matti

nee ze zijn al verder in het kampioenschap, maar de race word verdeeld in manches over het weekend :-), in ieder geval terecht van renault zo iemand is op zijn plaats op een circuit

matti 18:00
afbeelding van matti

nee ze zijn al verder in het kampioenschap, maar de race word verdeeld in manches over het weekend :-), in ieder geval terecht van renault zo iemand is op zijn plaats op een circuit

matti 18:00
afbeelding van matti

niet op zijn plaats sorry

Techno Patat 18:43
afbeelding van Techno Patat

Dat verklaart waarom ze in de 2e race verder moeten gaan ;)! Thx!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws