Autofans videotip: achter de schermen bij Pagani

1.050.000 euro, zo veel kost een Pagani Huayra. En geloof ons, na het zien van volgend filmpje wordt die prijs heel relatief. Hij lijkt zelf een koopje als je ziet hoe extreem veel aandacht voor detail in de Huayra wordt gestoken. EVO's eigenaar Harry Metcalfe geeft ons een rondleiding. Het filmpje bij meer lezen is echt een must see voor elke autofan.

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Wim 17:24
afbeelding van Wim

Het Pagani logo op elk vijsje :-o

Techno Patat 20:24
afbeelding van Techno Patat

Been there, done that!

Hij toont nog enkele leuke dingen niet, zoals de ENIGE 'high speed approved testing vehicle' sticker afgegeven door de europesche comissie!
Zo mogen die mannen in elk land van europa testen wat en hoe ze willen!
Ze tonen ook niet hoe klein het is! Nog enkele kleine dingetjes die in me opkomen maar ik moet opletten! Of ik heb hier een tekst van 9 pagina's :P!

Toen ik er was was men dacht ik bezig met Huayra nummer 3 te assembleren, nummer 4 te bakken en nummer 5 te plooien!

De Zonda R heeft eigenlijk veel onderdelen ontwikkeld voor de Huayra! Zo is de push-rod vering 1op1 overgenomen van de R, net als de wieldoppen en de ABS computer!

Over dat carbon: na Pagani was het dan bij Lamborghini een enorme teleurstelling om de Aventador z'n carbon te zien! Enorm slordig geplooid, op sommige plekken precies afgescheurd na het bakken, niet vernist, niet mooi tot in de binnenste hoeken geplooid (mensen die al eens behangen hebben weten wat ik bedoel...),...

Na het zien van dat filmpje heb ik direct weer goesting om terug te gaan naar die fabriek! Het is niet goedkoop, maar wel elke euro waard! Maar ik ga nog een 3-tal jaar wachten, tot ze in hun nieuwe fabriek zitten!

Quin 12:54
afbeelding van Quin

Dat ziet er inderdaad er erg kleine assemblage uit, net zo'n garage van om de hoek.

Als je dat vergelijkt met de sites die speciaal worden opgezet om een supercar te maken (One-77, McLaren, ...), denk je wel of zo'n gigantische projecten nodig zijn. De Pagani's zijn even goede - zoniet betere kwaliteit als andere supercars.

Kenny 16:15
afbeelding van Kenny

Erg fascinerend hoe groot hun oog voor detail is. Van het carbon aan de intercoolers tot aan de 'klik' van de versnellingsbak. Geweldig. Daaraan zie je dat een Pagani met veel meer liefde en passie gebouwd lijkt te zijn dan pakweg een Lambo, die voor de helft uit VW-onderdelen bestaat (maar daarom niet slecht).

Wim 09:29
afbeelding van Wim

@kenny: dat is mss het verschil tussen € 1.050.000 en € 320.000 hé :)

Techno Patat 19:00
afbeelding van Techno Patat

Hoe bedoel je sam? Pagani's staan net gekend om het feit dat het liefhebbersobjecten zijn! Pagani's zijn geen statussymbolen, mar auto's met veel km's op de klok! Er rijdt er ene in duitsland die momenteel op bijna 300.000km zit! En bijna alle afgeleverde Pagani's halen binnen het eerste jaar de 10.000km! Hoeveel ferrari's/lambo's/koeningseggs zie je dat doen?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws