StoreDot FlashBattery: range van 480 kilometer, opgeladen in 5 minuten

storedot-batterij_01

De heilige graal voor elektrische wagens? Die kan wel eens in Israël worden gevonden, want het Israëlische StoreDot liet op een techbeurs in Berlijn een batterijpak zien met een range van 480 kilometer en een oplaadtijd van 5 minuten. Technologie die volgens het bedrijf binnen de drie jaar naar een elektrische wagen in jouw buurt kan zoemen.

De grote drie in batterijland voor elektrische wagens; lage prijs, grote range en snelle oplaadmogelijkheden. StoreDot uit Israël lijkt de heilige graal te hebben gevonden. Op de CUBE Tech-beurs in Berlijn toonde het bedrijf onlangs de FlashBattery, een batterijpakket dat pocht met zo'n 480 kilometer (afhankelijk van de wagen natuurlijk) maar vooral indruk maakt met de oplaadtijd. Vijf minuten zou het pakket maar nodig hebben.

De magie zit 'm in een combinatie van nano materialen, organische onderdelen en het links laten liggen van grafiet, een goedje dat in veel batterijen zit maar de oplaadsnelheid fnuikt. Tovenarij zeg maar. Volgens het bedrijf zou de technologie binnen de drie jaar op de markt kunnen komen. Mooi op tijd voor 2020 dus.

Tijdstip: 09:53
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Marksken 14:12
afbeelding van Marksken

Mooi, in elke straat staat dan een centrale?
voor 480km heb je een accupack nodig van +/-90kWh
in 5 min opladen dan zal je naast een centrale moeten staan.je hebt dan immers iets meer dan 1GW nodig voor die 5 min.
Gelukkig staan er in ons land voldoende windmolen, nu nog een laadpaal erbij en hopen dat er wind is als je accu leeg is.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws