Luxeprobleem: Audi vraagt Vorst extra A1's te bouwen

audi-a1

Eén klein probleem echter, want de fabriek in Vorst wordt stelselmatig omgebouwd voor de komst van de E-TRON in 2018. Waardoor productie opschroeven geen kleintje is.

Audi heeft haar fabriek in Vorst (Brussel) gevraagd om dit jaar 2.600 extra A1's te bouwen ten gevolge van de hoge vraag naar de kleinste met vier ringen. En hoewel de werknemers die met liefde willen bouwen is er echter een probleem, want doordat de fabriek stelselmatig wordt omgebouwd voor de komst van de E-TRON, is het onmogelijk om de productie 's nacht of tijdens het weekend op te schroeven. Daarnaast zijn er verschillende sluitingsdagen voor de ombouwwerken.

Een echte oplossing is er nog niet gevonden, al staat een 45-urenweek op de planning. Daarbij zal de namiddagshift worden verlengd met één uur. Niet meteen naar de goesting van het personeel natuurlijk, waardoor de directie voor een moeilijke keuze staat. In 2018 verkast de productie van de nieuwe generatie A1 naar Spanje, waardoor Vorst aan de slag mag met het bouwen van de E-TRON, Audi's elektrische SUV waarvan het Duitse merk hoge verwachtingen heeft.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
user4580 08:16
afbeelding van user4580

Wij zijn goed genoeg voor te produceren en voor de rest niks, dat ze het in hun kloten steken daar bij Audi

Kenny 12:35
afbeelding van Kenny

Vrij kortzichtige reactie ;-).
Ik denk dat wij tevreden mogen zijn dat we ze MOGEN bouwen, ondanks onze complexe wetgeving, hoge loonkost, hoge eisen van vakbonden en daardoor ook veeleisende werknemers, enz.
Dit terwijl Audi / VAG goed genoeg weet dat ze elders hetzelfde kunnen doen voor een veel goedkopere prijs en minder miserie...

user4580 21:49
afbeelding van user4580

Ja, sorry. Ik snap u wel. Maar productie is het laagste van het laagste en ik blijf daarbij

Evo X 08:58
afbeelding van Evo X

Hier zie je ook de trend die vele multinationals volgen, de speciallekes blijven in België en iets wat iedereen kan of hier doorontwikkeld is verhuisd. 'Loonkost' hoor je dan soms, doch als je bij de meeste de produktie efficiëntie ziet en de manier van aanpakken tov Spanje of Frankrijk, 'k zou zelf toch voor Belgen kiezen eigenlijk.

Davy 00:35
afbeelding van Davy

Stuks, stuks! En voor de rest niets!
Eens opgebrand...., trek uw plan!
Mooie politieker praat, daarna.......

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws