Euhm wat?: Maleisië gaat rubberen wegen leggen

road

Rubberen wegen, daarin gaat het Aziatische Maleisië in investeren. Niet om chauffeurs waanzinnig veel laterale grip te geven in de bochten, wel omdat het goedkoper is op lange termijn. Al hangt er een stiekeme notitie aan de beslissing.

'Noem vijf dingen op waarvoor Maleisië bekend staat.' Het zou een vraag zijn waarmee je de finale van De Slimste Mens kan verliezen. Toch is het een groot exportland voor rubber. En laat de prijzen van dat goedje nu net in vrije val zijn. Niet goed voor de economie natuurlijk, waardoor het land zich genoodzaakt voelt de industrie een hart onder de riem te steken. Door wegen bijvoorbeeld van rubber te maken.

Nee, ze gaan niet gewoon het goedje in zijn geheel over de autostrades smeren, wel een mix van asfalt en rubber. Iets duurder natuurlijk maar het land is er van overtuigd dat de onderhoudskosten stukken lager liggen. Om nog maar te zwijgen over de economische boost in de sector.

Niet compleet van de pot gerukt

Asfalt met rubber gebruiken is geen compleet nieuw idee. Want in de VS wordt de rubberasfalt al langer toegepast, meer bepaald in Phoenix, Arizona. Daar wordt de asfalt vermalen met gerecycleerde banden. Elke kilometer baan (enkel) heeft zo'n 1.000 banden nodig. Waardoor het meteen ook nog eens goed voor het milieu is. Binnenkort ook over het viaduct van Brussel?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws