Audi gaat voor stoplichtsprintjes

audistoplicht

Audi heeft een technologie ontwikkeld waardoor een timer op het dashboard of head-updisplay toont wanneer een verkeerslicht op groen zal springen. Stoplichtsprintjes iemand?

In verschillende Oostbloklanden hangt zo'n timer standaard naast een verkeerslicht. In West-Europa kan je fluiten naar zo'n staaltje vernuftige technologie. Hier moet je namelijk braaf wachten met bezwete handen en turende blik tot het verkeerslicht op groen springt. Waardoor het bijna uit den boze is om even je omgeving te scannen, want anders heb je een claxonnerende Audi achter je.

Het merk met de vier ringen wil daar nu iets aan doen, door een slims stukje technologie. Een soort van verkeerslichtscanner zeg maar die via een LTE dataconnectie er voor zorgt dat er aan een rood licht spontaan een timer begin af te gaan op de instrumentencluster of head-updisplay. Het slechte nieuws dan? Audi zal het systeem enkel commercialiseren in de Verenigde Staten. Daar kunnen klanten van een A4 en Q7 vanaf deze herfst duiten neerleggen voor zo'n stoplichtracesysteem.

De voordelen van zo'n timer zijn natuurlijk legio. Denk maar aan het optimaliseren van een launch control. Of - iets braver - een start-stopsysteem dat exact weet wanneer 'ie terug moet aanspringen. Enig nadeel is dat je er intelligente verkeerslichten voor nodig hebt. En als je even in onze steden rondkijkt, dan komt er weinig verkeerslichtintelligentie naar boven...

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Ricardo 13:33
afbeelding van Ricardo

Hier hebben ze dat niet nodig. Ze rijden gewoon door het rood. Zijn de mensen nog niet gehaast genoeg? Waarom maken ze uberhaupt zoiets? Rustig op het werk of thuis aankomen kennen veel mensen niet meer. En dan verwonderd zijn dat er ongevallen gebeuren.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws