Elektrische taxi doet intrede in Antwerpen

mercedes-b250e-taxi-antwerp

In Brussel zijn ze al een tijdje een vertrouwd zicht in het straatbeeld, maar sinds deze week bollen in het Antwerpse ook elektrische taxi's rond. Bedoeling is om tegen 2020 de hele taxivloot elektrisch te laten rijden.

Maar voorlopig zijn we zo ver nog niet. Gisteren verschenen de eerste twee Mercedes B250e op de Antwerpse Grote Markt. Zij nemen deel aan een proefproject in samenwerking met The New Drive (TND), de onderzoeksgroep MOBI van de VUB, de nationale Groepering van de ondernemingen met Taxi en Locatievoertuigen met chauffeur(GTL). en de Bond Beter Leefmilieu.

De Bond Beter Leefmilieu zal het potentieel van de e-taxi's in kaart brengen om nadien de resultaten en aanbevelingen aan de overheid over te maken. Tegelijk wil de Bond de beeldvorming rond elektrisch rijden in ons land verbeteren. Volgens Pierre Steenbergen, Secretaris-Generaal GTL is de taxisector daar de ideale proeftuin voor.

voortrekkersrol

Dit project past perfect in onze visie van maatschappelijk verantwoord ondernemen. We beseffen maar al te goed dat we een belastende factor zijn voor het milieu en in het bijzonder in de steden. Onze twee e-taxi’s zijn een eerste stap naar 100% elektrische mobiliteit. Ze krijgen trouwens heel symbolisch wagennummers 1 en 2. We zijn blij dat we deze voortrekkersrol kunnen vervullen en hopen natuurlijk dat de rest van de sector snel zal volgen. Samen kunnen we een groot verschil maken,” aldus de heer Steve Van Avermaet, Gedelegeerd Bestuurder van DTM (Taxi Deurne).

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
TheOdigos 00:23
afbeelding van TheOdigos

Het zal kante boordje worden op sommige dagen denk ik. Louter taxi in een stad als Antwerpen kom je meestal toe met 200km/dag maar dan mag je echt niet gek doen met je verbruik. Ik veronderstel dat ze zelf ook wel laadpalen dan zullen hebben op hun zetel(s).
Toch een mooie "stunt" en...noodzakelijk.

Pascal Bulinckx 22:11
afbeelding van Pascal Bulinckx

Hier in Noorwegen gebruiken ze al 4 jaar el-taxi, en dan nog wel Tesla model s....hier rijden er 80.000 el autos, heb er zelf ook eentje, in Belgie gaat dat nooit lukken zolang ze de tax voor el autos niet naar beneden halen. Ik rij met een I-miev, hier kost dat 15.000 €, in Belgie 30.000€, wtf Belgie??

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws