Deze 680 pk sterke supercar moet 67.000 euro kosten

psc-hypercar_02

Gebakken lucht, of heeft het Amerikaanse PSC Motors hier de Nissan GT-R heruitgevonden? Haar SP-150 zou alvast een 3.0-liter twinturbo V6 met 680 pk onder de kap krijgen en niet meer dan 67.000 euro mogen kosten.

Supercars hebben meestal een superprijs. Het in Las Vegas gevestigde PSC Motors hoopt dat stigma te doorbreken door de supercar betaalbaar te maken voor iedereen. Het is te zeggen, het merk werkt volop aan de SP-150, een best wel fraai gelijnde sportwagen met 680 pk onder de kap. Die kracht puurt hij trouwens uit een 3.0-liter twinturbo V6. Geen complete lariekoek en apekool, want CEO van het bedrijf, Antonio Calva, zegt dat hij alle nodige fondsen heeft en dat een team van 32 ingenieurs fulltime bezig zijn om de wagen klaar te stomen.

 psc-hypercar

Niet zo gek

Calva heeft waarschijnlijk geen slag van de molen gekregen, in Amerika zijn er namelijk meerdere lokale 'supercarbouwers' te vinden die onderdelen van andere modellen gebruiken om hun droomwagen te creëren. Daarnaast koop je in de US of A voor amper 54.000 euro een Dodge Charger Hellcat met +700 pk (doet pijn hé?). Je zou dus kunnen zeggen dat 75.000 dollar (zo'n 67.000 euro) dus niet eens zo goedkoop is. Het is dan ook een kwestie van klanten te vinden. O ja, en een sportwagen te maken die fijn stuurt en niet in brand vliegt natuurlijk...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws