Smart Electric Drive uit productie

smart-electric-drive

Smart heeft de productie van de ForTwo Electic Drive gestaakt waardoor het dochtermerk van Mercedes adieu zegt tegen een elektrische variant. Geen nood echter, opvolging staat al te wachten in de coulissen, al moet die eerst nog enkele maanden opladen.

Met de komst van de nieuwe generatie smart was het maar een kwestie van tijd voor de op de vorige generatie gebaseerde Electric Drive op pensioen werd gestuurd. Dat moment is nu aangebroken, misschien zelfs iets vroeger dan smart had voorzien, want opvolging zal nog enkele maanden op zich laten wachten.

Opvolging die in waarschijnlijk zal profiteren van modernere technologie, want de uitgaande Electric Drive had een 17.6 kWh batterij aan boord die de elektromotor 74 pk en 130 Nm gaf. Daarmee het het kleintje 11,5 seconden nodig om honderd aan te tikken waarna de elektrische rakker kon doorkruipen tot maximaal 125 km/u. De range, dan lag dan weer ruwweg op 110 km. De nieuwe generatie zal daar alvast over gaan. Althans, dat hopen we toch als smart potten wilt breken in het elektrische segment.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws