Dynamic Skip Fire: Cilinders missen voor het verbruik

dynamic-skip-fire

General Motors (GM) werkt aan een revolutionair systeem dat er voor zorgt dat een individuele cilinder niet hoeft te ontbranden als er geen behoefte is. Daardoor kan tot 15 procent benzine gespaard worden bij het rijden.

Ondertussen zijn motoren met cilinderuitschakeling al geen futuristisch goed meer. General Motors (met onder andere Opel en Cadillac in de portefeuille) gaat echter nog een stap verder met het Dynamic Skip Fire-systeem. Bij de huidige motoren met cilinderuitschakeling stopt er namelijk steeds meer dan 1 cilinder met werken onder een strikt aantal voorwaarden. De technologie van GM, die wordt ontwikkeld door Tula Technology, zorgt er simpelweg voor dat 1 cilinder geen ontbranding heeft. Ongeacht dewelke.

Het is allemaal nogal technologisch om uit te leggen - we vinden het zelf moeilijk om de technologie erachter te begrijpen -, maar het resultaat is een verbruikswinst van zo'n 15 procent.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
kurt1 13:43
afbeelding van kurt1

Wat doen ze dan met de weerstand in de cilinder die geen ontsteking krijgt? Een cilinder die meedraait zonder ontsteking remt het toerental toch af of niet?

Yvesw 14:08
afbeelding van Yvesw

Dat is het punt waar wij ook niet helemaal mee zijn. GM geeft die info natuurlijk niet vrij uit vrees om gekopieerd te worden :-)

Grunt 17:44
afbeelding van Grunt

Die weerstand valt erg mee als de kleppen open blijven, dus de sleutel zal wel in onafhankelijke klepsturing zitten...

gadget 00:33
afbeelding van gadget

Niks nieuws
is al een techniek van de jaren 70...

tim 08:13
afbeelding van tim

C6 corvette gebruikt dit al.
kleppen blijven niet open maar juist dicht.
ze worden nog een laatste keer ontstoken. Maar de uilaat en inlaatpoort gaan niet meer open tot er terug vermogen gevraagd wordt....

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws