NVIDIA gaat auto-infotainment naar hoger niveau brengen

nvidia-drive-cx

Het Amerikaanse NVIDIA, met vooral bekendheid in gamingland, heeft op de Consumer Electronics Show in Las Vegas haar DRIVE CX voorgesteld, een kleine digitale computer die het design van infotainmentsystemen voorgoed kan veranderen.

NVIDIA noemt het de digital cockpit computer en met een maximum resolutie van 16,6 miljoen pixels (over verschillende schermen) kan het wel eens zorgen voor extreem krachtige en visueel knappe systemen in toekomstige wagens. Want als we systemen in auto's ergens op kunnen pakken, is dat ze meestal niet zo vloeiend aanvoelen als je Appleiaanse tablet of computer thuis.

Dankzij het DRIVE CX-systeem kunnen constructeurs knappe dingen maken zonder elk soldeerstukje en lijn code van de technologie te snappen. Het is een techniek die NVIDIA ook gebruikt bij game-ontwikkelaars en op succes kan rekenen. In een notendop komt er eigenlijk op neer dat het een enorm performant systeem is dat zorgt voor ongeziene visuele tierlantijntjes en snelle rekenkracht in wagens. Waarmee de volgende generatie van infotainmentsystemen is ingezet...

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kevin De Smet 10:22
afbeelding van Kevin De Smet

Lijkt me een prima business case, benieuwd wat eruit volgt op de markt.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws